torsdag 18 mars 2010

Unga och arbetsmarknaden

Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna har just inletts i Uppsala. Hanna Hallin inledde med att tala om gymnasieungdomarnas framtid på arbetsmarknaden. "Det är inte unga idag som det är fel på. Lösningen ligger i att förändra förutsättningarna i samhället och riva hindren."
Hon talade om attityden mot unga, (att vara ung är inte en transportsträcka till att bli gammal, unga vill vara med och ta ansvar) att vi tror på ungas vilja och möjlighet att bidra till samhället.
"Samverka och dra nytta av varandras kompetenser och olika mötesplatser för att stötta ungdomar att förverkliga sig själva. Lära av varandra. Visa engagemang, ta vara på ungdomars kompetens och lyssna på ungdomar. Glöm inte att varannan ung kan tänka sig att starta eget!"

När det gäller samverkan tycker jag att vi i Haninge har ett guldläge bl a genom vårt Ungdomsteam. Men hur jobbar vi med att ge unga möjlighet att starta eget? Hur rustar vi för unga entreprenörer? Här kan finnas läge för ett samtal med ungdomarna och höra vad dom vill och hur vi kan komplettera/utveckla det vi gör idag. Kommentera gärna och bidra med dina idéer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar