onsdag 3 mars 2010

RUT vs ROT. Båda kvar tack!

Hur tänker Lars Ohly (V) egentligen?
I morgonens nyhetssändningar på TV4 så blir det väldigt tydligt hur oppositionen värderar olika samhällsnyttiga tjänster.

RUT som ger vanliga inkomsttagare/pensionärer möjlighet att köpa hushållsnära tjänster och därigenom öppnar för en marknad där inte minst många kvinnor får möjlighet att starta och driva företag. Det vill Ohly och de röd-gröna ta bort omgående efter en eventuell valvinst.

ROT som handlar om byggsektorn, traditionellt manliga yrken, ska bort först när konjunkturen vänder, enligt Ohly. Alltså värderar de röd-gröna den "manliga branschen" högre än den "kvinnliga". I båda fallen skapas jobb och nya företag, plus att många "svarta jobb blir vita".

Det blir också tydligt att de röd-gröna vill att kvinnor inom vård- och omsorgssektorn ska hålla sig till att vara anställda inom det offentliga (med hjälp av högt skattetryck). Att skapa en marknad för att möjliggöra utveckling av egna företag, med de positiva drivkrafter som det för med sig, är inget som V, MP och S kommer att hjälpa till med.

SvD, SvD2, DN, DN2, Facebookgrupp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar