fredag 19 mars 2010

Positiva förebilder och styrkor bättre än fel och brister

Från Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna i Uppsala.

Motivation och hjälp till att hitta de egna förmågorna har varit lite av ett genomgående tema i de inspirerande föreläsningarna. Se dina styrkor och bygg vidare på dessa. Uppmuntra det positiva och visa på goda förebilder istället för att tala om alla fel och vad man inte får göra. Bra förhållningssätt, tycker jag och som skulle bidra tilla att skapa ett varmare, mer positivt och framåtsyfande samhälle.

En del av anförandena har varit mycket politiskt färgade. Andra har varit lärorika, upplyftande och inspirerande. Just nu talar Mcmillan Serrant om möjligheten av alternativa arbetsmarknader, framför allt om "Social enterprises" (variant av sociala företag) och hur de kan användas för att ge människor chansen att finna sin förmåga och sitt entreprenörskap och själva skapa jobb. Vi fick med oss ett tänkvärt visdomsord som jag verkligen gillar;
"If you are a bird and want to fly, don´t stay among the chickens!"

Dagarna i Uppsala har både givit inspiration till fortsatt arbete i kommunen, men också mycket personligt. Det ska trots det bli skönt att åka hem i eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar