fredag 26 juni 2009

Lika villkor med olika förutsättningar

De tävlande i seriespelet har oerhörd spridning handicapmässigt. Allt från drygt hcp 33 till + 1,3. Det senare innebär att spelaren vid en normal sällskapsrunda får lägga på extra slag istället för att dra bort slag som de flesta andra. Med andra ord är spelare med +handicap på proffsnivå. I den här tävlingen räknas inte med handicap utan det är banans par som gäller. De klubbar som har duktiga spelare med lågt handicap har alltså störst chans, vilket också syns i resultatlistan. Mosjö och Söderköping har spelat riktigt bra, jagade av Kallfors och Djursholm.
Imorgon väntar singlarna (idag har alltså foursam och bästboll spelats). Personligen är jag glad över att få lite sovmorgon jämfört med idag. Behöver inte gå upp förrän 06.00.

Här är lagställningen efter första dagens två rundor:
1. Mosjö - 300 slag
2. Söderköping - 307 slag
3. Kallfors - 316 slag
4. Djursholm - 318 slag
5. Eskilstuna - 330 slag
6. Sundbyholm - 337 slag
7. Vidbynäs - 352 slag
7. Österhaninge - 352 slag
9. Huvudstaden - 354 slag
10. Kårsta - 358 slag

Vädret har varit fantastiskt, även om blåsten har ställt till det en aning som jag anade. Banan i perfekt skick och som sagt skoningslös mot minsta misstag. Vi har spelat tillsammans med spelare från Sundbyholm - ett riktigt trevligt gäng. Många skratt och god stämning som till viss del vägde upp alla missade puttar och jobbiga rufflägen. Det ska bli kul att komma till Sundbyholm där nästa del av seriespelet går. Men som sagt, först är en dag imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar