torsdag 25 juni 2009

Hopp för besvikna pensionärer

Har nyligen pratat med pensionärer som känner stor hopplöshet över sin ekonomiska situation. Många får ut runt 8000:-/månad och ska på det klara bostad, läkarbesök, mediciner och allt annat som behövs i livet. Förhoppningsvis lyckas de ändå få med något av livets guldkanter. Andra pensionärer har det bra, med skapliga avtalspensioner eller eget sparande som nu gör livet glatt.
Göran Hägglund gör rätt prioriteringar i sin DN-artikel. När en person som i princip jobbat hela livet inte klarar sin dagliga ekonomi, då behöver något göras. Pensionärer med de lägsta inkomsterna måste prioriteras först.
Kommentarer jag hörde för någon vecka sedan var att ingen pratar om pensionärerna och inget parti har lyft frågan. Hoppas att dessa nu läser DN och ser att det visst finns ett parti som tar parti för pensionärerna - och faktiskt alltid gjort det.

1 kommentar:

  1. Och vad tror du de stackars arbetslösa får klara sig på då.Samtalade nyligen med en bekant som fick gå till socialen efter en tids arbetslöshet och ställa sig på en tremånaders väntelista trots att personen inte hade en enda krona över.

    Ni är och förblir svin rakt igenom.

    Emma

    SvaraRadera