onsdag 14 april 2010

En dag i barn och ungas tecken

Efter möte med kommunledningen har jag suttit i planering för två spännande evenemang om barns rätt. Det första är ett arrangemang av Rädda Barnen som hålls på måndag och där jag får förmånen att inleda. Det andra är ett två-dagars arrangemang med Partnerskapet för Barnkonventionens genomförande. Haninge är värd och ett av programinslagen kommer att beröra om Barnkonventionen ska vara lag eller ej. Unicef, BO och socialdepartementet förväntas ha ett spännande meningsutbyte i ett panelsamtal.

Idag har nya lokaler för vårt Ungdomsteam invigts. Ett arbete inom Samordningsförbundet där gymnasieskolan, socialtjänstens arbetscentrum och Arbetsförmedlingen jobbar tillsammans för att omgående hjälpa och stödja en 16-20-åring att komma vidare i studier eller arbete. Det är kul att få inviga sådana verksamheter.

Som sista möte för dagen ledde jag styrgruppen för kommunens drogförebyggande arbete. Idag hade vi en gästföreläsare/processledare som ledde till mycket intressanta diskussioner kring varför, utvecklingsområden, styrning, policy osv. Mycket verksamhet är igång, framför allt när det gäller tillgänglighetsbegränsning och föräldrastöd. Parallellt jobbar vi fram styrdokument för kommunens långsiktiga arbete. Snittåldern för ungas alkoholdebut i Haninge ligger idag på drygt 13 år. På tok för lågt!

Nu är det dags för golfträning på uterangen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar