söndag 13 juni 2010

Småföretagarens villkor

Om man som jag, anser och inser att fler och växande företag behövs. Då är Cecilia Nykvists artikel i SvD en intressant läsning. Småföretagare hade stora förhoppningar på Alliansen, då vi tog regeringsmakten. De verkar dock inte helt nöjda med vad som hänt. Inte tillräckligt mycket. Hon konstaterar att Kristdemokraterna, Centern och Folkpartiet kommit med förslag, men att det har varit svårt att få Moderaterna att fullfölja klivet.

Visst, det hela ska gå ihop finansiellt även i statskassan. Men får vi inte fart på småföretagen så att de har råd att utvecklas och anställa personal, då lär det bli svårt att skapa arbete till alla som söker jobb. Det är de privata företagen som är motorn i Sveriges finanser. Utan dem blir det ingen tillväxt och heller ingen offentlig välfärd.

Det är bra att Moderaterna, tillsammans med Alliansen, tar ansvar för statens ekonomi, men nu är det hög tid att satsa på småföretagarna. Alliansen tog nyligen en gemensam rapport "Ett näringslivsklimat av världsklass". Kristdemokraterna har där fått igenom en del av sina förslag, men jag tror att det inom kort kommer att läggas fram fler förslag i ett samlat dokument...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar