tisdag 22 februari 2011

Bra sagt

En av de bloggare jag följer och som jag tycker skriver både träffande, fyndigt och roligt är Anybody´s place. Nyligen skrev hon om sjukförsäkringarna och jag har valt ut ett så bra citat från henne.

"Att enbart sjukskriva och vänta på att den fallne ska resa sig själv, är som att hålla i handen, men inte hjälpa till .. det är tryggt och gör inte så ont så länge man ligger, men det är ingen lösning. Men att bara gå vidare utan att erbjuda någon hjälp alls .. det är omänskligt."

Jag som leder arbete med Finsam (finansiell samordning mellan kommun, försäkringskassa, arbetsförmedling och landsting) för samordnade rehabiliteringsinsatser från samhällets sida, uppskattar när någon så träffande kan beskriva ett problem.

Syftet med Finsam/Samordningsförbund är att förhindra eller förkorta sjukskrivningar och arbetslöshet, bl.a. genom tidigt stöd och förebyggande insatser. Den samverkan som samordningsförbundet möjliggör förhindrar också att människor hamnar i en ”rundgång” mellan olika myndigheter. Det tråkiga är att alla kommuner ännu inte kan erbjuda finsam-insatser.

Glöm bara inte att en medmänniskas omtanke kan vara långt viktigare än en myndighets insats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar