tisdag 21 september 2010

Valets viktigaste frågor

Vilka tolkningar ska man nu göra av VALU's väljarundersökning? Alliansen har tagit mark och stärkts i de flesta frågorna. Skola, sysselsättning och svensk ekonomi. De rödgröna har fortfarande större förtroende i sjukvårdfrågor och social välfärd.

Man kan nog säga att FP varit del av att stärka Alliansen i skolfrågor. Nu gäller det att KD släpps fram/tar för sig för att stärka Alliansen i vård- och välfärdsfrågor. C har möjlighet att stärka Alliansen i miljöfrågor.

Kommande mandatperiod har fantastiska möjligheter att stärka och utveckla både Sverige och Alliansen som lag, där både ekonomi, valfrihet och trygghet ska fungera tillsammans - som det bör i ett välfungerande land där ansvar och omtanke samsas.

Onsdagens sluträkning av rösterna kommer att vara en rysare. Röstsiffror i procent kanske inte kommer att avgöra, utan hur mandaten faller ut. I dagsläget har de rödgröna en övervikt av mandaten i förhållande till valresultatet. Beroende på var rösterna hamnar, så kan fortfarande mycket hända. Sällan har väl ett val varit så spännande.

SvD1, DN1, DN2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar