tisdag 14 juli 2009

Dammbygget fortskrider

Det finns hur många böcker och skrifter som helst om att bygga dammar. I princip alla handlar om att gräva ett hål och använda dammduk. Ingenstans har jag hittat bra beskrivningar om hur man anlägger damm i befintligt berg. Därför har vi fått tänka lite själva och fråga oss fram. Många tips har vi fått från Garden Aquatica som ligger i Haninge. Kolla gärna in deras hemsida eller åk dit och ta en fika. Jättegott och mysigt.
Här följer nu fortsättningen av vårt dammbygge:
Betongen var beställd till kl 9.00 och vi vaknade till regn! Lyckades få leveransen framflyttad en timme. Upp med partytältet över. En sista rengöring och dammsugning av grundytan. På med värmepistol för att torka berget och sen på med primer. Nästan klar, då kom betongbilen.
Tack och lov så upphörde regnet och vi kunde jobba vidare utan tält. Kärra efter kärra med betong kördes upp och tippades/skyfflades i formen. Nu handlade det om att försöka få en hyfsat jämn spridning och att vibbra lagom. Inte helt lätt. Efter en dryg timmes intensivt arbete var formen fylld.
Vi fick täcka med en presenning för att hålla det kommande regnet borta från det nygjutna. Nästa dag blev soligare och vi kunde avtäcka vår skapelse och så småningom börja ta bort träformen. Nu är äntligen dammen gjuten, men det återstår en hel del arbete.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar