måndag 27 juli 2009

Bildkavalkad i "bloggskolk" - eller semesterutflykter

En vecka utan bloggande. Är det det som är semester?
Så, vad har hänt sedan sist? Har varit en tur på Utö, med båtbesök, övernattning på vandrarhemmet, middag på värdshuset och "bryggdans" på torget. Ej att förglömma; en omgång minigolf innan återresan. Utö bjöd som vanligt på trevligt väder, mysig miljö och trivsam atmosfär. I kategorin "Jag mötte Lassie" kan nämnas att Elisabeth Tarras Wahlberg också var där.

På hemmaplan har vi jobbat vidare med dammen och nu börjar vi kunna njuta av den. Sten-hårt slit, en hel del pengar och många timmars arbete ligger bakom. Nu tar den lite roligare planeringsfasen vid - den som rör plantering och att få rätt ljud i "bäcken".





Dags för utflykt med familjen. Idag tog vi en liten tur till Ulriksdals slott. Vandrade runt och njöt av omgivningarna, fikade och besökte trädgårdsodlingen/handelsträdgården. Där fanns hur mycket som helst att botanisera bland.

Ett mycket speciellt fenomen uppstod på himlen runt solen - en sorts solcirkel (vet inte vad fenomenet egentligen heter). Häftigt var det i alla fall.
På hemvägen stannade vi till vid Riddarholmskyrkan och kikade på alla kungagravar och adelstavlor. Fantastiskt välbevarad byggnad med månghundraåriga anor. Från 1280-talet om jag minns rätt.
Nog finns det många fina utflyktsmål i Stockholmregionen som dessutom inte behöver kosta skjortan - så länge man inte köper fika förstås :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar