torsdag 3 december 2009

Premiär och Kick off

Idag gjorde jag premiär som vice och tjänstgörande ordförande i NNS - Nationella Nätverket för Samordningsförbund. Lite nostalgi då jag klev in genom porten till Riksdagens hus 7-9. (Varför vet de kristdemokrater som varit med ett tag.) Nu är det bas för S-gruppen i riksdagen. In i Lejonkulan - bokstavligt! (Mötesrummet heter så.)

NNS har stora frågor att ta itu med framöver. Tillvaron och villkoren för Samordningsförbunden är inte enkel, men verksamheten som möjliggörs genom dem är oerhört betydelsefull för människor som hamnar, eller riskerar att hamna, mellan myndighetsstolarna. NNS hoppas bli förbundens samlade röst i dialogen med regering, riksdag och övriga myndigheter.

Väl hemma i Haninge var det Kick off för ett jätteprojekt som vi fyra samordningsförbund på Södertörn har gemensamt, med stöd av ESF (Europeiska Socialfonden). Det är ett mångmiljonprojekt som genom myndighetssamverkan och nya metoder ska hjälpa ungdomar med mer komplex problematik ut i arbete. Projektledningen sker från Haninge och det var mycket glädjande att få inleda Kick offen med både vikten av samarbete, tack till alla som slitit med ansökan och inte minst önska lyck till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar