onsdag 25 november 2009

Stort intresse för Barnrättscentrum

Runt 100 personer deltog vid invigningen av Barnrättscentrum i Haninge. Här kommer polis, åklagare, socialtjänst, barnpsykiatri och barnläkare att arbeta tillsammans för att hjälpa barn som utsatts för övergrepp och våld. De vanligaste övergreppen, som man redan börjat samarbeta kring, är sexuella övergepp inom familjen.

Egentligen är det tragiskt att ett sådant här centrum ska behövas, men verkligheten kräver att vi gör vad vi kan för att ge barn snabb rättshjälp och stöd att bearbeta det som hänt.

Vid invigningen överlämnade jag en tavla med dansande glada barn. Barn som råkat illa ut kan lätt tappa tilltron och glädjen till livet. Min förhoppning är att Barnrättscentrum, som också innehåller stödgrupper för utsatta barn, kan hjälpa barnen att hitta livsgädjen och tryggheten igen.

Med den gemensamma inriktningen knöt vi våra samarbetsband och Barnrättscentrum i Haninge förklarades högtidligt invigt.

Senare idag ska jag till Manscentrum i Haninge som jobbar med att hjälpa män i kris, framförallt de som har tendens att ta till våld hemma. Behöver jag säga mer om hur betydelsefull deras verksamhet är...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar