tisdag 8 september 2009

Vårdnadsbidragets vara eller icke vara

I dagarna kom en rapport om vårdnadsbidraget i Haninge. Denna har uppmärksammats i SvD. Svenskan har dessutom skrivit mer om vårdnadsbidraget och att det slagit ut mer positivt än många trott. I Haninge är vårdnadsbidraget rätt så populärt och ändå finns det nyblivna föräldrar som inte vet om att den här valmöjligheten finns. Utvecklingspotential alltså!

Personligen anser jag att varje familj, som med hjälp av vårdnadsbidraget har kunna fullfölja sin önskan att stanna hemma längre med sitt lilla barn, är en vinnare på denna rättvisereform. Förlorare finns faktiskt inte. För att ge fler föräldrar den här möjligheten bör också vårdnadsbidraget utvecklas. Även här är SvD ute med en artikel. (Börjar tycka riktigt bra om den tidningen :-)

För oss kristdemokrater var det en självklarhet att vårdnadsbidraget skulle införas i Haninge när vi var med och tog över ledningen av kommunen. Nu har drygt ett år gått sedan införandet och en positiv rapport är framme. Dags att ta nästa steg... Om kommunens röda opposition fick bestämma skulle vårdnadsbidraget tas bort. Väljarna 2010 avgör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar