måndag 21 mars 2011

Möte med socialförsäkringsministern

Som vice ordförande i NNS (Nationella nätverket för Samordningsförbund) deltog jag nyligen i ett personligt möte med socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och hans stab. Vi var tre NNS-representanter som berättade om bakgrunden för NNS bildande, om dagsläget och om samordningsförbundens behov - som lett till bildandet av flera arbetsgrupper med syfte att utveckla och stärka förbunden. Därefter beskrev vi visionen, eller utmaningen, Finsam om fem år. Där vi bland annat tog upp långsiktighet och finansiering.

Ministern lyssnade aktivt och ställde många frågor. Artikeln i tidskriften ”Dagens socialförsäkring” var ett aktuellt underlag. Vi belyste på många sätt hur samordningsförbunden kan vara aktören som utgör den starka länken mellan olika system och hur förbundens insatser kan förbereda människor inför myndigheternas åtgärder.

Min uppfattning, efter det knappt timslånga mötet, var att ministern på ett positivt sätt tagit till sig informationen. Nu hoppas jag att insikten och förståelsen för behovet av samordningsförbund och Finsam har fått ytterligare en ambassadör inom regeringskansliet - och att det kan sprida sig till finansdepartementet.

Inte mycket känns mer kristdemokratiskt än att, genom effektiv samverkan över myndighetsgränserna, stödja några av de mest utsatta människorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar