måndag 25 oktober 2010

Kristdemokratisk "paketering"

Det är mycket fokus på valanalyser, politikutveckling och förnyelse inom Kristdemokraterna just nu. Det känns både naturligt och riktigt.

Som jag ser det är den kristdemokratiska ideologin och värdegrunden den absolut bästa för ett samhälle. Med den som grund och utifrån vardagens problem/utmaningar ska klok politik formas. Michael Anefur, som är ordförande i Kristdemokraternas framtidsgrupp, uttryckte så klokt att vi inte får fastna i system, utan fokusera på vad det är vi vill åstadkomma.

Möjligen är ett problem att det är lättare att komunicera en lösning eller en idé i form av ett färdigt system eller koncept, än det är att berätta vad vi vill åstadkomma och få trovärdighet för det. Många tycker att Kristdemokraterna har bra tankar och att vi egentligen har det bästa programmet, men någonting gör att vi ändå inte får rösten.

Självklart är det läge att göra en grundling och självransakande analys och sen se framåt. Hur kan vi på ett bättre sätt föra fram politik för det samhälle vi tror på och som vi upplever att många delar med oss. Ett varmare samhälle där vi tar ansvar för oss själva, våra nära och samhällets gemensamma bästa.

Artiklar: SvD, DN

Andra bloggar på samma tema: Kalles blogg, Weimers, Kent Persson, Motpol,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar