fredag 2 juli 2010

Tråkig attityd

Det finns onekligen olika sätt att skapa debatt på. Men dagens ledare i DN slår nästan rekord i tråkig attityd. Konfrontationen mellan "elit-tyckare" och "verklighetens folk" har tydligen gått hem - trots vad ledaren säger.

När ett parti står upp för den vanliga människan och belyser de problem och utmaningar hon står inför - ja då förstår inte "eliten" vad som menas och vad man vill...

Verklighetens vanliga folk vill kunna klara sig själva och själva kunna besluta om det som rör dom. Så är det inte fullt ut idag. Det är då Kristdemokraterna kommer in. Genom förslag som återger människan mer egetbestämmande och skapar möjligheter för ökat medborgarengagemang.

Politiken ska stå upp för dom som behöver det och inte stå ivägen!

Läs gärna bloggen från Anybody's place också.

5 kommentarer:

  1. Mattias J Fröding2 juli 2010 kl. 22:24

    Det är väl inte så konstigt att DN agerar som de gör med tanke på att DN:s ledarredaktion står för just den elitism som Hägglund kritiserar.

    SvaraRadera
  2. Nej, det är inte så konstigt. Men jag kan inte låta bli att kommentera. Även en vanlig läsare från verkligheten kan ju ge sig på den stora draken... :-)

    SvaraRadera
  3. Tycker ni inte att det känns lite vulgärt att tala om ''eliten''? Man importerar en amerikansk konflikt som känns ungefär lika fräsch som vänstergnället om klasser. Mycket dumheter har gjorts med motivering att avsätta eliter, både på extrema vänsterkanten och extrema högerkanten.

    Det är nästan så att man undrar om de som på allvar kallar sig för ''verklighetens folk'' är avundsjuka på de som de nedsättande kallar för ''eliten''?.

    Och till sist så är Göran Hägglund mycket mer ''elit'' än de flesta. Han tillhör ju politikerklassen, den mest bespottade klassen vid sidan av journalister.

    SvaraRadera
  4. Man kan ju verkligen fundera på värdet att importera amerikanska floskler (the real america). De enda som använt liknande möglig retorik är SD och Ny Demokrati. Jag personligen ser förvisso de 3 partierna som av samma skrot och korn, men jag är tveksam om det är det intryck som KDS vill göra.

    SvaraRadera
  5. Det är möjligt att man som politiker anses tillhöra eliten. Men när man vill föra en politik som är till för vanligt folk, själv känner att man är (eller är nära) vanligt folk och delar vardagsproblemen...
    Då finns dom som tycker att det är för enkla frågor, inget nytt eller speciellt - med andra ord allt för vardagligt.
    Det är vardagsverkligheten för de allra flesta. I verkligheten är det den viktigaste politiken att föra!

    Det är därför Kristdemokraterna ständigt debatterar bl a politkens gränser. Vad ska politiken besluta om för det gemensamma bästa och vad ska människor själva få besluta om?

    Jag hänvisar gärna till avsnittet om kristdemokratisk ideologi http://www.kristdemokraterna.se/ + http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Ideologi) så framgår också att vi inte är i närheten av de två andra partier som nämndes i ett tidigare inlägg. Några vill göra den kopplingen - framför allt dom själva, tror jag.

    SvaraRadera