torsdag 15 december 2011

Känslostark prisutdelning till värdiga mottagare

Ikväll delades 2011 års Vitsippspris ut till två lärare vid resursskolan på Söderbymalmsskolan. Att utan förvarning (sånär som på rektorns vetskap) och som ett totalt överraskningsmoment få komma till hela personalkårens julmiddag och dela ut Vitsippspriset var helt fantastiskt. Applåderna bara vräkte ner, rektor var rörd till tårar, för att inte prata om de två pristagarna. De blev helt tagna. Den här glädjekvällen kommer jag sent att glömma.

Ingela Nilsson och Benny Holmberg tilldelas 2011 års Vitsippspris för ett engagemang som går långt utöver vad lärarrollen kräver. Detta utan att någonsin förlora fokus på lärandet. För förmågan att se varje elevs allra finaste sidor och dessutom få eleven att själv se dem. Många ungdomar vittnar om att de bokstavligen räddats till livet genom att ha återfått tron på sin egen förmåga.

När Kristdemokraternas styrelse fick höra hur dessa lärare engagerar sig i både nuvarande och före detta elever, både i och utanför skolan, och vad de betytt som föredömen för de tonåringar som tappat fotfästet. Hur ungdomar berättat att de gått från isolering, rädsla och skolmisslyckanden till att ha klarat skolan med goda betyg, hittat tron på sig själva och vågat ta klivet vidare ut i livet, ja då blev valet av pristagare enkelt.Kristdemokraterna har sedan 1992 delat ut Vitsippspris för att uppmärksamma och uppmuntra goda samhällsinsatser. Vitsippan är symbolen för Kristdemokraterna. Den tecknade vitsippan talar om enkelhet, äkthet och samtidigt mänsklig ofullkomlighet. Mitt i denna ofullkomlighet uträttar människor stordåd – ofta i det tysta. Vitsippspriset delas ut för gärningar gjorda i denna anda.

Priset består av ett specialtillverkat konstföremål i form av ett handmålat glasfat samt ett diplom innehållande motivering av pristagaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar